Klantenservice

Heeft u een vraag over een bestelling, een boek of een andere vraag? Neem dan contact op met de klantenservice.

De klantenservice is telefonisch bereikbaar op werkdagen van dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur op telefoonnummer 0314-787078, keuze 2.

U kunt uw vraag ook per mail sturen naar: info@achterhoekseboeken.nl. Uw mail wordt ook gelezen op maandag en op vrijdagmiddag (m.u.v. feestdagen).

 

Verzenden, afhalen en retourneren

 

Verzenden

Achterhoekseboeken.nl verzendt uw bestelling binnen 2 á 3 werkdagen nadat uw bestelling is betaald. Tijdens schoolvakanties kan de levertijd langer zijn, tot max. 10 werkdagen. Heeft u vragen of uw artikel op tijd binnen is, vanwege bijvoorbeeld een verjaardag waar u het artikel cadeau wilt geven? Geef dat dan aan bij de bestelling in het veld met opmerkingen. U kunt ons uiteraard ook een mail sturen (info@achterhoekseboeken.nl).

 

Brievenbuspost wordt van dinsdag tot en met zaterdag geleverd, tenzij het een feestdag betreft. Pakketpost wordt van maandag tot en met zaterdag geleverd, tenzij het een feestdag betreft. Er wordt op zaterdag niet aan postbussen geleverd.

 

Het kan in zeer uitzonderlijke gevallen gebeuren dat een artikel toch uitverkocht is zonder dat het vermeld staat in de webwinkel. In dat geval nemen wij contact met u op om te zoeken naar de beste oplossing.

 

Verzendkosten

Het verzenden van post is niet goedkoop. Daarom vragen wij een bijdrage voor het verzenden van uw bestelling, te weten 4,29 euro.

 

Buitenland

Voor verzending naar het buitenland gelden andere tarieven.

Wilt u een artikel bestellen vanuit het buitenland? Dan vragen wij u een mail te sturen, met daarin duidelijk uw adresgegevens en het betreffende artikel.

U ontvangt dan het artikel en de factuur via de post.

 

Afhalen

Natuurlijk kunt u ook kiezen om uw bestelling zelf af te halen. U krijgt bericht zodra uw bestelling klaar ligt. Daarna kunt u uw bestelling ophalen.

 

Dit kan in de studiezaal van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers op de eerste verdieping van ’t Brewinc, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem. Uiteraard berekenen wij dan geen verzendkosten.

Openingstijden voor het afhalen van uw bestelling zijn dinsdag tot en met donderdag tussen 09.00 - 12.00u en tussen 13.00 - 16.00u. Afhalen buiten de openingstijden kan alleen in overleg.

 

 

Retourneren

Wilt u uw artikel terugsturen? Allen onbeschadigde en ongebruikte artikelen kunnen terug gestuurd worden.

 

Bij aankoop van artikelen heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het artikel door of namens de consument.

 

Wij vragen u om een mail te sturen voordat u het artikel terugstuurt (info@achterhoekseboeken.nl). Wij nemen dan contact met u op over de beste manier van retourneren.

 

De kosten voor de retourzending komen voor rekening van de consument. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal Achterhoekseboeken.nl dit bedrag minus de verzendkosten zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na ontvangst van de retourzending terugbetalen.

 

Vooraf betalen

Met iDeal kunt u snel, vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet bankomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u alleen kiezen voor het betalen via iDeal. Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en wij worden geïnformeerd dat de bestelling betaald is.

 

Klachten

Uiteraard doen wij onze uiterste best om u snel en goed van dienst te zijn. Heeft u toch een klacht over een artikel of over onze dienstverlening, dan vragen u per mail of brief contact op te nemen met onze klantenservice. U ontvangt binnen 14 dagen een inhoudelijk bericht.

 

U kunt uw klacht sturen naar:

Achterhoekseboeken.nl

Tav. Klantenservice klachtafhandeling

IJsselkade 13

7001 AN Doetinchem

of via de mail: info@achterhoekseboeken.nl

 

Wet vaste boekenprijs

Als u een nieuw boek in de winkel koopt, betaalt u daarvoor een vaste prijs, ongeacht of u het boek bij de boekhandel, de supermarkt of via internet koopt. De prijs van het nieuwe boek is vastgesteld door de uitgever.

De wetgever in Nederland heeft bepaald dat een uitgever de prijs van een boek bepaalt. De uitgever en Importeur geven deze prijs door aan het Commissariaat van de Media die vervolgens de prijs bekend maakt. Daarnaast heeft de uitgever het recht de prijs ieder half jaar aan te passen.

De verkoopprijs die door de uitgever is vastgesteld geldt voor iedereen die het boek wil verkopen.

Uitzonderingen hierop worden gemaakt voor boeken die beschadigd zijn en dit niet opzettelijk is gebeurd en waarbij duidelijk wordt aangegeven dat er een korting van toepassing is doordat de boeken beschadigd zijn.

 

 

Versie: januari 2024