Geworteld in de Achterhoek

€ 19,95
Inclusief belasting
9789492723277

Geworteld in de Achterhoek

Alles met liefde geschreven in onvervalst Achterhoeks dialect, maar prima leesbaar voor wie het Achterhoekse zelf niet spreekt.

Het boek eindigt met &lsquosprokkels&rsquo, een bloemlezing korte, grappige en écht Achterhoekse vertelsels. De korte verhalen in het boek berusten voor het grootste deel op waarheid en gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Auteur: Eddy Geurtsen

Aantal
Laatste items in voorraad

Geworteld in de Achterhoek

In deze bundel heeft Eddy Geurtsen onder meer geput uit zijn jarenlange bijdragen aan de veelgelezen rubriek “Wortels in de Achterhoek” van de onlangs overleden streekjournalist Henk Harmsen. Ook heeft hij verhaaltjes opgenomen voor de ‘Achterhoekse en Liemerse Spreukenkalender’ onder redactie van Arie Ribbers. Daarmee is dit boek meteen een eerbetoon aan iedereen die deze streek een warm hart toedraagt.

Alles met liefde geschreven in onvervalst Achterhoeks dialect, maar prima leesbaar voor wie het Achterhoekse zelf niet spreekt. Het boek eindigt met ‘sprokkels’, een bloemlezing korte, grappige en écht Achterhoekse vertelsels. De korte verhalen in het boek berusten voor het grootste deel op waarheid en gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Eddy Geurtsen (1956) is Achterhoeker in hart en nieren.

Eerder publiceerde hij de verzamelde verhalen van zijn vader Gradus in de dikke verhalenbundel ‘De hutte in ’t Galgengoor’, eveneens uitgegeven bij Het Boekenschap. Eddy werkt al bijna veertig jaar bij de waterleidingmaatschappij, vroeger de WOG, tegenwoordig Vitens. Behalve de liefde voor de streektaal is hij imker, lid van de Hengelose oudheidkundige vereniging en bezig met zijn stamboom. Door zijn interesse voor de Eerste Wereldoorlog is hij regelmatig op de Vlaamse slagvelden te vinden. Zijn werk en hobby’s vormen vaak een rode draad in de verhalen in “Geworteld in de Achterhoek”.

9789492723277

Datasheet

Jaar van uitgave
2018
Auteur(s)
Eddy Geurtsen
Aantal pagina's
172