Daniël Willemsen - De kannibaal

€ 20,00
Inclusief belasting
Alle boeken
9789492108418

Daniël Willemsen - De kannibaal

Biografie van de tienvoudig wereldkampioen zijspancross uit Lochem.

Auteur: Monique Rademaker

Aantal Pagina's: 176

Aantal

Daniël Willemsen - De kannibaal

De keizer van de zijspancross, de absolute nummer 1. Dat is Daniël Willemsen. Tienmaal wereldkampioen en tienmaal Nederlands kampioen. Nooit eerdere haalde iemand zoveel titels in de zijspancross en velen zijn ervan overtuigd dat dit record nooit gevenaard zal worden. Een indrukwekkende carrière waar woorden als talent, passie en felheid op zijn plek zijn.

Willemsen start zijn loopbaan in de zijspan al vroeg. Met broertje Marcel baart hij opzien en sleept hij zijn eerste wereldtitel in 1999 binnen. Een dramatisch ongeluk maakt een einde aan het talentvolle duo. Daniël gaat door met de sport. De concurrentie wordt keer op keer vermorzeld en verslagen. Zo sleept hij titel na titel sleept binnen. Daarbij verwisselt hij bakkenisten net zo makkelijk als zijn ondergoed.

Daniël Willemsen wordt geroemd om zijn vernieuwende manier van rijden. Andere lijnen, hoogspringen. Een voorbeeld voor velen. Hij wordt verguisd om zijn omgang met bakkenisten en zijn agressieve rijstijl. Dat levert hem de bijnaam ‘De Kannibaal’ op.

9789492108418

Datasheet

Gewicht
515
Jaar van uitgave
2022
Auteur(s)
Monique Rademaker