Heliand, achterhookse versie

€ 17,50
Inclusief belasting
(In/over) Dialect
9789071517327

De Heliand

Vertaald oet 't Oldsaksisch in 't Achterhooks

Een Oldsaksisch Evangelieverhaal

Aantal

De Heliand

Vertaald oet 't Oldsaksisch in 't Achterhooks De Heliand vertelt het leven, het sterven en de opstanding van Christus. De Heliand is ontstaan tussen de jaren 830 en 850, Waarschijnlijk in het klooster Werden bij Essen of in Fulda. Er zijn twee nagenoeg complete handschriften bewaard gebleven. Eén exemplaar wordt bewaard in de Bayerische Staatsbibliothek in München en het andere in de British Library in Londen.

De vertaling in het Achterhoeks is gedaan door Henk Krosenbrink en Henk Lettink.

De Heliand is behalve in het Achterhoeks ook vertaald in het Twents, Gronings en Westmünsterlands. Daarnaast is er ook een uitgave van het originele tekst. Bij aankoop van meerdere delen is de prijs per stuk € 15,00.

U kunt deze bestellen door een email te sturen naar: info@ecal.nu

De Heliand vertelt het leven, het sterven en de opstanding van Christus. De Heliand is ontstaan tussen de jaren 830 en 850, Waarschijnlijk in het klooster Werden bij Essen of in Fulda. Er zijn twee nagenoeg complete handschriften bewaard gebleven. Eén exemplaar wordt bewaard in de Bayerische Staatsbibliothek in München en het andere in de British Library in Londen. De vertaling in het Achterhoeks is gedaan door Henk Krosenbrink en Henk Lettink.

9789071517327